Mucon

Päämiehemme Mucon toimittaa yli 60 vuoden kokemuksella erilaisia tuotevirransäätö- ja sulkuventtiileitä sekä siilonpurkausavustimia jauhemaisille tuotteille.

Heidän tuotekategoriaansa kuuluu Iirisventtiilit, luistiventtiilit, läppäventtiilit ja lautasventtiilit sekä erilaiset purkausavustimet.

 

IIRISVENTTIILIT

 

Iirisventtiileitä on käytössä maailmanlaajuisesti erilaisissa sulku- ja säätökohteissa, kuten erilaisten ja kokoisten säiliöiden tyhjennys ja säätö sekä suursäkkien tyhjennys ja säätö.

Iirisventtiilit eivät jumiudu, aukkokoko on 100% (ei venttiilin osia tuotevirrassa), kuluttavat tuotteet eivät aiheuta mekaanista kulumista, varaosat ovat edullisia (iirikset) ja niiden vaihtaminen on nopeaa. Venttiilin käyttäminen ja huoltaminen on helppoa. Venttiilit ovat turvallisia, hellävaraisia tuotteelle ja kestäviä. Näistä syistä on Iirisventtiili oikea ratkaisu useisiin käyttökohteisiin!

 

LUISTIVENTTIILIT

 

Muconin luistiventtiileitä on käytössä jauhe- ja bulkkiteollisuudessa. Venttiilien jykevä mutta yksinkertainen rakenne on patentoitu yli 53 innovatiivisen rakenteellisen kohdan osalta; tehden Muconin luistiventtiilistä yhden kaikista edistyneimmistä luistiventtiileistä markkinoilla.

Luisti ruostumatonta terästä, runko alumiinia ja yhteen laipat ruostumatonta terästä. Luistin tiivistys PTFE nauhaa. Luisti liikkuu Ertalyte PET-P muovilevyjen päällä, joka on korkealuokkaista polymeeriä, jolla on korkea lämpötilakestävyys sekä kulutuksen kesto (FDA ja elintarvikehyväksytty).

Luistiventtiileitä saa pyöreillä sekä kantikkailla yhteillä.

LÄPPÄVENTTIILIT

 

Muconin standardisoitu läppäventtiililajitelma ruostumattomasta teräksestä (AISI316L) tarjoaa erinomaisen teknisen ratkaisun jauheiden, granulaattien, tablettien ja nesteiden käsittelyyn ja säätöön. Muconin läppäventtiilit on valmistettu tarkkojen toleranssien mukaisesti ja viimeistelty vastaamaan kaikista tiukimpia hygieenisiä vaatimuksia.

Ruostumattomat läppäventtiilit on erityisesti suunniteltu vastaamaan lääke-, elintarvike-, ja maitoteollisuuden vaatimuksia, joissa hygieeniset vaatimukset ovat korkeimpia.

Venttiilin raoton, tasainen aukko ja kompaktirakenne edesauttavat käyttäjää purkamaan venttiilin puhdistusta varten helposti ja nopeasti.

Kaikki tiivisteet ovat elintarvike ja FDA hyväksyttyjä. Sisäpinnat hiottu RA <0,4µm tai asiakkaan toiveiden mukaisesti. Ulkoinen pintakäsittely RA<1.2µm tai asiakkaan toiveiden mukaisesti.

LAUTASVENTTIILIT

 

Muconin lautasventtiilit ovat radiaalisesti kääntyviä luistiventtiilejä soveltuen kohteisiin, joissa on korkeita lämpötiloja ja paineita.

Poiketen tavallisista luistiventtiileistä, lautasventtiili ei tukkeudu eikä vuoda johtuen ainutlaatuisesta luistin kulmasta ja kelluvasta rakenteesta. Aukkokokoja on 5 erilaista ja materiaalivaihtoehtoja 3: alumiini, valuteräs tai ruostumaton rakenne. Venttiilejä löytyy niin pneumaattisella toimilaitteella tai käsikäyttöisenä.

Asiakaskokemukset vahvistavat, että venttiili on todella kestävä ja ensimmäiset huollot ovat tarpeellisia vasta tuhansien käyttötuntien jälkeen.

Radiaalisesti tuettu varsi tukee vapaasti kelluvaa lautasta. Varsi sallii lautasen sulkeutua kulmassa olevaa syöttöaukkoa kohden. Kulmassa oleva syöttöaukko varmistaa, että lautanen koskettaa runkoa vasta aivan sulkeutumisen loppuvaiheessa ja aiheuttaa kevyen kiilautumisen.

Lautasventtiilien käyttökohteita ovat siilojen purkaukset raskaille tuotteille esim. sementti, hiekka, kalkki jne., eristysventtiileinä siilojen ja ruuvikuljettimien välissä, reaktoriastioiden syöttöluukkuina, kuuman tuhkan keräysastioissa sekä monissa muissa vaativissa käyttökohteissa.

Lautasventtiilien etuja ovat jumiutumaton rakenne, täysaukkoinen yhde, venttiili pystytään sulkemaan tuotevirtaan, 100% tiiveys, pitkäikäinen ja huoltovapaa, lautasen helppo vaihto ja pölytiivisrakenne.

SIILON PURKAUSAVUSTIMET

 

Muconin Promoflow purkausavustin on ideaali ratkaisu tuotteen purkausta avustamaan erilaisiin säiliöihin, siiloihin ja IBC-kontteihin.

Promoflow avustimet kustomoidaan aina asiakkaan säiliön mittojen mukaan. Promoflow tuottaa värähtelyä suoraan tuotteeseen estääkseen sen tukkeutumisen siiloissa ja avustaa tuotteen purkausta. Promoflow avustinta on saatavilla normaaliteräs- tai ruostumattomana rakenteena.

Promoflow-purkausavustinsysteemi aikaansaa värähtelyefektin tuotteessa ja pitää sen ”liikkeessä” ja näin ollen estää tuotteen normaalin tiivistymisen ja mahdollisen tukkeutumisen siiloissa ja säiliöissä.

Vahvarakenteiset täryt asennetaan siilon ulkopuolelle ja sisäpuolelle asennetaan täryseulat niihin kohtiin, joissa ongelmia esiintyy. Yhteet on tiivistetty kumitiivisteillä estämään kaikki vuoto läpimenokohdista. Tällä konstruktiolla saadaan värähtely suoraan tuotteeseen eikä se aiheuta värähtelyä siilon tai säiliön seiniin.

Promoflow-purkausavustimia on käytössä esim. elintarvike-, lääke-, ja kemianteollisuudessa.

Muita tuotteita ovat esim. asbesti, hake, revitty paperi, lihaluujauho, metallijauheet, kaoliini, kutteri, hiilipöly, kalkki, sementti jne.

Kiinnostuitko?

Ota meihin yhteyttä ja suunnitellaan sinulle sopivimmat ratkaisut yhdessä!

If You Need Any Industrial Solution ... We Are Available For You